Uttagningen till golf-VM i Australien klar

Foto: IK Surd

I augusti avgörs VM i golf i Australien och nu är det officiellt vilka som ingår i den svenska truppen. Uttagningarna gjordes efter Sommarslaget i Värnamo som spelades den första helgen i juni. Bara tre veckor innan VM arrangeras golf-SM i Lindesberg.

Sommarslaget, som ägde rum den 1-2 juni på Värnamo Golfklubb som en del av Paragolfens tour, arrangerades av Vänersborgs teckenspråksförening. Tävlingsdagarna bjöd på utmanande greener och krävde precision av spelarna. Robert Nyman från IK Surd stod som segrare i A-klassen efter den andra dagens avslutande runda.

Utöver Sommarslaget hölls också ett träningsläger nyligen i Örebro, där golfarna finslipade sina färdigheter. Nästa tävling blir de Svenska Mästerskapen, som kommer att hållas på Lindesberg Golfklubb den 3-4 augusti. Tre veckor senare åker sex spelare och två ledare till VM i Australien, som äger rum den 23-30 augusti i Guldkusten på RACV Pines Golf Resort. Den svenska truppen är nu officiellt uttagen. I herrklassen representeras Sverige av Robert Nyman, Anders Johansson, Andreas Hed och Joachim Sundström. Mia Önell tävlar i damklassen, medan Hans Rimberg deltar i seniorklassen. De två ledarna som följer med är huvudansvarige Stefan Wahlgren och förbundskapten Jonnie Hammenfors.

Teckenrapport önskar spelarna lycka till!

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

www.teckenrapport.se

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Maria Norberg

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *