Världens första Koran på teckenspråk

Foto: Adobe stock

I Indonesien har Koranen översatts till indonesiskt teckenspråk och är nu redo för tryck. Yaqut Cholil Qoumas, ministern för religionsfrågor, uttryckte glädje över att processen är klar och betonade att detta blir den första Koranen på teckenspråk i Indonesien och den är troligen världens första Koran på teckenspråk.

Tryckningen förväntas slutföras i december och den färdiga Koranen kommer vara tjockare än vanligt på grund av teckenspråksbilder. Den planeras att tryckas i 2000 exemplar i den första upplagan.

Under arbetet har ministeriet samarbetat med experter och dövsamhället för att säkerställa att varje detalj är korrekt. Yaqut hoppas att den här utgåvan ska underlätta tillgången till den heliga boken för personer med hörselnedsättningar.

Yaqut har också framhållit president Joko Widodos betydelse för att översättningen har kunnat genomföras. Förutom att Koranen översatts till Indonesiskt teckenspråk arbetar ministeriet även på en standard Braille-version för personer med synnedsättningar och ett digitalt format via en app.

Kenny Åkesson

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *