Döva lär sig trafiksäkerhet genom drifting

Foto: Adobe stock

I lördags den 20 april fick en grupp döva ungdomar lära sig om trafiksäkerhet genom drifting i Kapstaden, Sydafrika. Ungdomarna kom från the Al-Waagah Institute for the Deaf.

I motorsporten drifting sladdar föraren avsiktligt med bilen. Ungdomarna fick sitta i passagerarsätet i olika driftbilar och fick handledning av erfarna förare. Syftet med evenemanget var att lära deltagarna att kontrollera bilen samt andra viktiga trafiksäkerhetsaspekter på ett roligt och engagerande sätt.

Evenemanget arrangerades av organisationen G-CAP som vill uppmuntra unga förare att bli ambassadörer för säker körning i trafiken. Grundaren Deon Daniels, säger att förståelsen för trafiksäkerheten är särskilt viktig för döva, med tanke på deras svårigheter att uppfatta ljud i trafiken.

Farinaaz Samaai, kassör och samordnare för kompetensutveckling på Al-Waagah berättar för tidningen Independent Online att hon var glad över att se döva delta i ett evenemang som traditionellt är inriktat mot hörande, för flera av ungdomarna var detta första gången de fick denna möjlighet.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *