Engelska fotbollslandslaget bar tröjor med teckenspråk vid EM-kvalmöte mot Sverige

Foto: EE

Vid ett kvalmöte i fredags den 5 april på Wembley stadion mot Sverige inför EM bar det engelska damlaget träningströjor med sina namn på brittiska handalfabetet under uppvärmningen. Det gjorde laget för att främja användningen av teckenspråk samt för att göra fotbollen mer tillgänglig för alla fans. Initiativet är en del av kampanjen ”Support. It’s In Your Hands”, en kampanj lanserad av fotbollsförbundet tillsammans med mobilnätverket EE.

Samtidigt som fotbollsförbundet sätter fokus på att göra fotbollen mer tillgänglig, bjöd de även in spelare och personal från Englands dövlandslag i futsal. Dövlandslaget presenterades för fansen, som fick veta att de vunnit brons vid Döv VM i Brasilien 2023. Presentationen gjordes för att visa den samhörighet som finns inom fotbollssamhället.

En av Englands spelare, Lucy Bronze, uttryckte sin stolthet över att bära dessa tröjor och betonade vikten av att använda fotbollen som plattform för att främja inkludering.

Genom kampanjen visar EE också sitt engagemang för att göra fotbollen tillgänglig för alla. Pete Jeavons, marknadskommunikationschef på EE, betonar vikten av att använda fotbollen som plattform för inkludering. Genom en kampanjfilm där de engelska landslagen ses uppmanar EE fotbollsfans att stödja dövsamhället genom att lära sig lite BSL.

Tröjorna kommer att auktioneras ut online, och intäkterna kommer att doneras till välgörenhet för döva.

Kvalmatchen slutade 1-1.

Tine Hedin

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *