Otto Kingstedt sätter nytt svenskt rekord på 10 km landsväg

Foto: RunDrm.no

På söndagsförmiddagen den 7:e april i Norge, deltog vår svenske Otto i Drammens 10 km löptävling med ett imponerande startfält. Med sin starka form under de senaste tävlingarna fanns det höga förhoppningar om att han skulle kunna slå det nuvarande världsrekordet på 29 minuter och 38 sekunder.

Otto höll ett snittempo på precis under 3 minuter per km och slogs om pallplats bland de 1695 startande herrarna. Han kom faktiskt trea i ålderskategorin 23–24 år med 707 löpare i den gruppen, dock slutade han på delad fjärdeplats totalt.

Otto inledde loppet med en imponerande första halva, där han passerade 5 km på 14 minuter och 35 sekunder, vilket indikerade en totaltid på under 29 minuter och 30 sekunder – och som skulle betyda ett nytt världsrekord. Tyvärr blev de starka vindarna för påfrestande under den andra halvan av loppet, vilket ledde till ett tapp i löptempot. Otto kämpade på ända in till mål och satte trots allt ett nytt svenskt rekord med tiden 29 minuter och 49 sekunder! 

Guldmedaljen togs av Samuel Kibet från Uganda med en tid på 27 minuter och 54 sekunder.

Vi lyfter händerna och applåderar Otto Kingstedt för denna fantastiska prestation! Att sätta ett nytt svenskt rekord är en imponerande bedrift och vi ser fram emot att följa hans fortsatta framgångar i framtida tävlingar.

Mona Riis

nyhet@teckenbro.com

image_pdfimage_print
Dela nyheten

Teckenrapport

Learn More →

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *